dimarts, 30 de novembre del 2010

Entrevista a Joan Carretero



Els 40.000 vots que ha tingut Reagrupament no han estat suficients per obtenir representació al Parlament. Joan Carretero analitza en aquesta entrevista, que nosaltres mateixes recollim de la pàgina web de Reagrupament.cat, el perquè de tot plegat i reflexiona sobre com hi ha influït la seva marxa d'ERC, sobre el vot independentista i sobre el resultats del seu partit i els generals. A continuació us deixem amb l'entrevista que ha contestat J. Carretero aquest matí.

Com està?
Trist pels qui han fet campanya per Reagrupament. Hi ha molta gent que hi ha deixat hores, estar amb la família i ha fet molts quilòmetres. Hem fet una campanya molt digna, tot i que hem estat vetats en molts mitjans.
Què creu que ha passat a les eleccions de diumenge?
Que la nostra oferta no ha convençut als electors. Suposo que no ho hem fet prou bé. Segurament, jo no ho he sabut fer més bé.
Quin resultat s'esperaven?
Aspiràvem a fer molt més.
Quina valoració global fa de les eleccions i com creu que aquest context ha influït en els resultats del seu partit?
Hi ha hagut una àmplia majoria que han volgut liquidar el tripartit, que no volia sorpreses. Per això hi ha hagut un vot massiu cap a CiU i aquest context no ens ha ajudat.
Creu que Solidaritat Catalana per la Independència ha sabut treure rèdit del moviment de les consultes ?
No. Crec que se l'ha capitalitzat Convergència i Unió.
A què atribueix els bons resultats de Solidaritat?
Suposo que ho han sabut fer més bé que nosaltres.
Abans de la campanya electoral Solidaritat i Reagrupament parlaven d'anar junts. Què va passar?
Vam tenir algunes converses amb Joan Laporta, però ell va escollir un nou moviment. Els de Reagrupament no som polítics professionals. Són molt diferents les visions amb els que sí que ho són.
Quin paper creu que han tingut els corrents interns discrepants i escindits d'ERC als resultats d'aquest partit?
Crec que ha equivocat greument l'estratègia i ara ho ha pagat. I no ho penso ara després de saber els resultats.
A Puigcerdà, han estat la segona força més votada i a la Cerdanya els resultats són bons. Apostaran per les municipals?
Sempre queda el consol que la gent de casa ens valora. A unes municipals, jo no m'hi tornaré a presentar. Ja he estat alcalde.
Quin és, doncs, el futur de Reagrupament?
El decidiran els associats. El dissabte a Vic es reuneix la junta directiva i els coordinadors territorials i obrirem un espai de reflexió.
Vostè què en pensa, però?
No ens hem plantejat res. Ens vam constituir no per fer un nou partit, sinó per avançar cap altres models de país. L'actual està en un cul de sac. CiU ha enganyat amb això del concert econòmic. Per tant, estem més en un cul de sac.
Com ha estat el seu dia després?
Fossin quins fossin els resultats, ja vaig dir que tornava a treballar al CAP de Puigcerdà després de les vacances en què he fet la campanya.

En aquesta entrevista podem veure a un Joan Carretero trist, sincer i proper en totes les respostes. En l’entrevista es pot veure com s’atribueix a ell mateix, el fet de que els resultats no hagin estat els esperats. Tot i això, una part important del poble català els ha votat, molts els consideren com els pares del corrent independentista, però també s’ha de dir que una gran part dels votants són conscients de la divisió que s’ha produït entre els diferents corrents independentistes, i molts creuen que s’hauria d’haver actuat amb una força conjunta ja que d’aquesta manera els resultats haurien estat favorables. Finalment, fem un recull d'alguns associats al partit que han volgut compartir els seus sentiments amb tots els membres del partit:


                  "El primer que em ve al cap, però, no és sinó un agraïment. Un profund agraïment a tu, Joan, per la possibilitat que m’has brindat de participar i ser actor en un moviment que treballa de veritat per al país, a partir de l’esforç i de l’entrega personal a allò que creus. I aquest agraïment s’estén de manera natural a tots els companys i companyes d’arreu del país amb els quals ens hem sentit units en el més profund nostre: servir el nostre país, fent-hi aflorar tot allò de bo que té, ajudant a despertar la seva gent, els nostres compatriotes, i denunciant tots els vicis que hem anat assumint en els darrers anys de cofoisme col·lectiu. De veritat, moltes gràcies a tots!" Per Tonia Badia.

                  "Doncs endavant, Reagrupament. L’objectiu és noble i la seva mateixa dignitat ens ha de fer forts i ens ha de fer mirar endavant. Que el sol tornarà a sortir, i ens ha de trobar altra vegada a punt, amb llum als ulls i força al braç..." Per Josep Vendrell.




Marta i Paula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada