diumenge, 28 de novembre del 2010

Resultat final



Ja tenim aquí el resultat, amb un 100% escrutat podem anunciar que Artur Mas, líder de Convergència i Unió, serà el president de Catalunya amb uns 62 escons al parlament.
Seguit del Partit Socialista de Catalunya, el gran derrotat amb 28 escons, avui mateix el seu lider ha anunciat que no tornarà a presentar-se en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya.
El Partit Popular de Catalunya ha aconseguit 18 escons, per a ells, tota una victòria ja que són la tercera força política a Catalunya.
Iniciativa per Catalunya Verds ha aconseguit 10 escons, en saber el resultat, Joan Herrera ha parlat i ha dit que s’han de felicitar pel bon resultat obtingut. Al mateix temps, han de valorar positivament la participació en un context com el que ens trobem i que ha permès que la gent voti. Ha agraït a tots els votants, a l’esforç dels homes i dones de ICV EUIA i especialment ha donat les gracies a tots els lleidatans. Finalment, ha felicitat a CIU per la victòria, però anuncia que faran una oposició seriosa i dialogant.     
En quarta posició trobem a Esquerra Republicana de Catalunya, que respecte a anys anteriors els resultats no han estat satisfactòria ja que han aconseguit 10 escons.
Solidaritat Catalana ha estat la gran sorpresa de la nit, amb 4 escons passa a ser el nou partit amb representació parlamentaria.
Ciutadans finalment s’ha quedat amb 3 escons, considerats pel propi partit com a una victòria.
Finalment, Reagrupament no ha aconseguit cap escó. Finalment han declarat: “el poble de Catalunya ha decidit que vol seguir la via autonomista i la seva decisió ha de ser respectada. Agraïm el suport que hem rebut, desitgem encert als que han de dirigir el Govern de la Generalitat de Catalunya els propers anys i reiterem el nostre compromís ara i sempre amb la independència i la dignitat del nostre poble”.
Tot i la poca informació per part dels mitjans de comunicació d’un dels partits que analitzem, Reagrupament, esperem que el seguiment de la jornada a traves del blog hagi estat satisfactori per a tots els nostres lectors.

Els proxims dies seguirem publicant al blog com transcorren les jornades post-electoral. Per tant, no deixeu de visitar-nos!

Marta i Paula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada